Kip kokos

Kip kokos
Een lekker recept met quinoa, kip en kokos!
Zonder: suiker, E-nummers en zuivel. Je kunt de kip vervangen door noten en je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht!
Je kunt allerlei groenten toevoegen, dit recept is voor de basis.
 
Kokos Kip Curry, 8 porties
 
1 kilo biologische kipfilet of kipdijen vlees, in blokjes gesneden
Kokosolie om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 tl chilli poeder
1 tl gemberpoeder
Zout naar smaak
1 blikje (400 ml) kokosmelk (zonder toevoegingen)
2 tomaten, in blokjes gesneden
Verse Koriander naar smaak
 
1.Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de kokosolie.

  1. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook en andere groente toe.
  2. Bak vervolgens kort de currypasta of specerijen tot deze geurig worden.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

5.Voeg nu de kip toe, breng aan de kook en draai daarna het vuur laag.

  1. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen en kook ondertussen de quinoa.
  2. Breng de curry op smaak met zout.
  3. Serveer de curry met quinoa, tomaten en verse koriander.

 
Eet smakelijk!
 
 

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *