Doorgeefboeken

Geef je mooie en inspirerende boeken door..

Mijn lief Arjan & ik waren tijdens de kerstdagen met de kinderen op vakantie en hadden een hele stapel boeken mee. Ja, geen e-reader, maar échte papieren boeken, wel wat gesleep, maar héérlijk om te lezen.

Thuisgekomen hebben wij op 14 januari 10 exemplaren gekocht van één van deze boeken en weggegeven aan vrienden en bekenden. 
De meeste mensen deugen van Rutger Bregman is de eerste in de rij van ons project "doorgeefboeken".

Een heel inspirerend boek, wat ons betreft verplichte kost op de literatuurlijst van alle middelbare scholen. 
De wereld is/wordt zoals je er naar kijkt. Als iedereen positief kijkt, denkt en handelt wordt de wereld automatisch mooier.

Welk kleine stapje kun jij vandaag en morgen zetten in de richting van een nog mooiere wereld?
Eén van onze stapjes is o.a. het doorgeven van deze boeken.

 

 

Hoe werkt het?

 • Je krijgt van een goede vriendin/kennis een inspirerend of mooi boek dat volgens haar bijdraagt aan jou ontwikkeling of een mooiere wereld.
 • Je neemt wat tijd voor jezelf en als je zin hebt lees je het boek.
 • Heb je het uit dan zet je je naam op de bijgevoegde lijst en geef je het vervolgens weer door.
 • Als je het écht de moeite waard vond nodigen wij je uit zelf een extra exemplaar te kopen bij de lokale boekhandel en ook deze door te geven met een kopie van de "doorgeefbrief" (hier te downloaden). Op deze manier verdubbelt positiviteit zich extra snel.
 • Zet in de kaft van het boek de naam: "Doorgeefboek/..eigen naam../..datum.."
 • Is het juli of december en ben je op dat moment in het bezit van een doorgeefboek, zet de lijst dan op de foto en mail die naar info@mijnfilein.nl. Zo houden wij ieder half jaar iedereen op de hoogte van het succes van de doorgeefactie.
Voorbeeld doet volgen

Brief voor in de doorgeefboeken

Heb je een doorgeefboek in je bezit en heb je een extra exemplaar gekocht om ook door te geven dan kun je hier de brief voor in het boek downloaden.

Brief voor in doorgeefboeken

 

Leerzame boeken voor kinderen

Voorbeeld doet volgen

Geïnspireerd door een veel te drukke Amerikaanse online zeer actieve jongen van 16, geven wij onze kinderen €20 per gelezen boek dat gaat over persoonlijke ontwikkeling of op een andere manier bijdraagt aan hun groei en welzijn.

Op scholen in het reguliere onderwijs (heel veel anders is er hier in Friesland niet helaas) wordt naar ons idee veel te weinig gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en is er weinig ruimte voor eigen creativiteit, vrijheid en ideeën. 

Het is moeilijk om geschikte boeken voor de jeugd te vinden, dus wij laten ons graag inspireren. Heb je goede tips voor boeken, podcasts of luisterboeken, dan horen wij dat graag.

 

Lezen..

Wij lezen niet de woorden
maar het leven dat ze geven
aan een wereld die nog niet bestaat
en die het denken dansen laat..

Sukha

Dit doorgeefboeken project is:

Groen


Het doorgeven van boeken is duurzaam, maar houdt ook rekening met de schrijver en de lokale boekhandel als het boek erg goed bevonden wordt, koopt men alsnog een extra versie om weg te geven.

Gezellig


Het uitwisselen van boeken onder vrienden en bekenden zorgt voor extra verbinding. Je hebt interessante onderwerpen om over te praten met elkaar en een goed excuus om live af te spreken!

Gezond


Het lezen van inspirerende boeken is goed voor je fysieke mentale gezondheid:

 1. Lezen vermindert stress
 2. Levensverlengend (mits 3,5 uur per week)
 3. Goed voor je nachtrust
 4. Houdt je brein jong
 5. Goed voor je sociale vaardigheden

Wil je meer weten?

Stuur gerust een mail naar info@mijnfilein.nl