zweethut te oudehorne

Het ritueel

De hut wordt gebouwd van wilgentakken en is rond en laag. Buiten de hut worden stenen heet gestookt in een grote bult hout. Zodra de stenen gloeiend heet zijn en iedereen in de hut zit worden de stenen een voor een de hut binnen gebracht. 

De roodgloeiende stenen liggen in het midden van de hut en alle wollen dekens gaan dicht..het is nu helemaal donker. Het opgieten kan beginnen.. Iedere hut is weer anders en de energie van de "gieter" en de rest van de aanwezigen is van grote invloed. Iedere hut is dus uniek en de stenen geven je wat je op dat moment nodig hebt. 

Zweethut (Inipi)

In onze tuin in Friesland vinden met regelmaat zweethut ceremonies plaats.  Mijn lief Arjan "giet" deze hutten en wij delen deze bijzondere ervaring graag met jou. De basis van deze ceremonies ligt bij de Lakota Indianen. Arjan heeft de rituelen en manier van gieten geleerd van Willem Wout, welke jaren bij de Lakota Indianen heeft gewoond en daar is opgenomen in de familie.

Een zweethut ritueel draagt bij aan reiniging van lichaam, geest en ziel. Bij de Lakota Indianen wordt het dan ook gezien als een "medicijn". Het brengt je dichter bij je kern, de aarde en het symboliseert "wedergeboorte". Zoals de libelle staat voor transformatie zo draagt ook het bijwonen van een  hut daar aan bij.

Welkom!
De voorbereidingen voor een hut
Lieve Nynke en team,
 
Ik ben echt wel dichter bij mezelf gekomen.
Ik voelde me gezien, gehoord en met een "beetje" hulp mocht ik het zelf doen.
Steekwoorden: vrede, veiligheid, liefde, gezien, geborgen, saamhorigheid.
 
Wat een lieve groep mensen, heel erg waardevol.
 
Dankbaar voor de ruimte (een kernwaarde van mij). Die ik heb gekregen, mee te mogen doen en gezien te zijn geworden. Nu ik dit typ kan ik het nog steeds voelen.
Ik zorg goed voor mij.
Ik kom graag nog eens weer.❤️ 
 
Liefs Wieneke
Wieneke